Wet Nightmare

Viata e ca un acvariu cu becul stricat, plin cu pesti orbi. Inaintam fara directie prin intunericul asta ud, cu capul inainte fiindca nu avem alternativa. Nu stii ce se afla in inainte, nu poti sa distingi ce ai lasat in urma, tot ce simti e agitatia celorlalti pesti in jurul tau. Unii nici nu stiu ca sunt pesti sau ca traiesc in apa sau lumea asta se termina cu un perete drept de sticla dincolo de care, pentru un peste nu poate astepta decat o delectabila asfixiere.
Viata e ca un acvariu, iar tu un pestisor minuscul, neinsemnat, aparut doar pentru a disparea. Exista momente in care te incalcesti in alge, te sufoci pe uscat sau pur si simplu te izbesti neputincios cu botul de sticla. Ai intrebari existentiale ? Ce consolare-ti vor aduce ele ? Ce e dincolo de sticla te intrebi, ai vrea sa stii cine e stapanul care a uitat de tine in bezna asta, daca disparitia ta va lasa vreo urma, daca sunt si altii ca tine, daca asta e tot ce inseamna viata… Alti pesti se ascund plini de teama in spatele unor mecanisme de aparare, fie ele o banala vaza sparta de pe fundul apei, fie superstitia luminii si a marelui stapan care a umplut bolul asta nenorocit cu apa.
Niciun peste nu poate
nega fericirea resimtita atunci cand in intunericul acvatic imposibil de cartografiat descopera un partener de suferinta, la fel de rece si alunecos ca el insusi, solidar si aspirand la uscat la fel ca si el. Fericire e totusi un cuvant nepotrivit pentru asta, mintea ta minuscula de peste nu ar putea cuprinde niciodata ceva atat de vast si de complex. E mai degraba un cocktail intre sentimentul reconfortant de a nu mai fi singur in bezna, empatie, comunicare, - si nu, nu e nevoie de cuvinte, caci pestii sunt muti – placere, teama de sfarsit aproape mereu prezenta, ca teama de orice sfarsit, ca teama de moarte, fiindca apele negre nu vor avea mila si nu veti pluti unul langa celalalt pentru totdeauna. Apoi deziluzia reintoarcerii in singuratatea acestui ud neant surd la lumina, mai dureroasa decat inainte, fiindca ce nu ai stiut pana acum nu a putut sa-ti faca rau.
Viata e ca un acvariu, asa ca inoata mai departe si vezi-ti de treaba…

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...