1 iunie

Spre dezamagirea companiilor de prezervative si spre continuitatea prolifica a rasei umane, oamenii continua inca sa produca urmasi si sa suprapopuleze cu succes mica noastra planeta albastra. Parerile sunt intotdeauna impartite cand vine vorba de copii, prieteni pentru cei de varsta lor, cosmarul cel mai negru al adolescentilor, ocupatia principala a adultilor si consolarea celor batrani.
In scopul celebrarii inocentei si a promovarii valorilor locale si nationale, cu ocazia Zilei Copilului nu puteau lipsi festivitatile si serbarile. Dupa discursurile asa zise emotionante si lipsite de emotie, urcand pe scena cu ochii privind miop din spatele ochelarilor cu dioptrii de proportii biblice, trec in rand batranii pensionari odata persoane oficiale, scosi acum de la naftalina in ultimul moment pentru a defila vitregiti de importanta din zilele lor de glorie si pentru a amuza multimea profana. De cateva ori pe an primesc cate un telefon plin de binevointa ipocrita care ii roaga sa-si calce inca o data camasa buna si pantalonul la dunga si sa se tarasca, cu medicamentele si durerile pe care timpul le imparte cu generozitate, la cate o adunare menita sa arate societatii ca nu au fost ingropati inca de vii in nepasare si pret de cateva ore sa-si recapete aparent gloria de altadata, pentru ca apoi sa recada in uitare disparand in miresme putrede de spital si naftalina.

Iar tineretul jubileaza, incantat de paiatele stafidite, de toti acei potentiali bunici cumparatori de dulciuri nesanatoase dornici sa distreze. Si-au invatat cu chiu cu vai poeziile banale in care nu mai crede nimeni si pe care parintii nu le aud decat ca pe niste sunete ritmate si armonioase rezonand din vocea odraslei cu memorie antrenata. Crescand in ei, sentimentul de mandrie ii umple in timp ce degetele apasa aproape compulsiv butoanele aparatelor foto ce se hranesc cu imaginea tineretii, imortalizand-o digital pentru a-i putea cadea prada nostalgiei de mai tarziu.
Sunt tineri, doamna, tineri. Sunt inca prea tineri pentru a fi luat calea Lolitelor, isi asteapta relativ docili intrarea pe scena sub auspiciile ochiului atotvazator al educatoarei. Vazandu-i asa, firavi si blondini, cu ochii lor mari si umezi, cu acea aura de ‘dragut’ pe care o au toti puii de animale, aproape ca ai putea crede in miturile despre inocenta angelica si te gandesti pentru o clipa ca iti doresti si tu unul. Dar numai pentru o clipa. Ulterior iti amintesti de imaginea lor zilnica, de la tipete si mofturi, la chipurile tencuite prematur cu machiaj si la efortul sisific cerut in educatia lor si asa aproape inexistenta. Minti fragede, verzi, asteptand sa se coaca sub razele unei societati tot mai decadente, mai superficiale si mai crude. Un pusti in colanti verzi executa diverse acrobatii in mijlocul unui grup de fete din cadrul unui ‘dans modern’ si probabil ca isi va blestema mai tarziu parintii pentru sfidarea masculinitatii inca nedefinite, pentru ca l-au dat la dans in loc sa-l dea la karate ca pe restul colegilor.
Nu poate lipsi, bineinteles, acea importanta categorie a culturii romanesti, caci trebuie sa ne promovam valorile nationale, si anume: tiganii. Ahem.. persoanele de etnie rroma. Nicio festivitate fara dansuri tiganesti! Probabil ca e unul din compromisurile politically correctness-ului despre care am vorbit in articolul anterior. Aveti totusi grija si pipaiti-va dupa telefoane, politically correct sau nu, nu strica niciodata sa fii precaut. Cateva pirande destul de autentice se invart rigide pe asa zisa lor ‘muzica traditionala’ (paradoxal, nefiind vorba de manele), cu acelasi zambet pe care il arboreaza toate dansatoarele cu fuste crete si banuti, acel zambet tipic care parca zice ‘La naiba, sunt tigan si sunt mandru de asta !’ (chiar daca dansatoarea in cauza e de multe ori cat se poate de alba, ba chiar ariana).
Baloane, clovni, copii verzi, rosii, albastrii cu ochi blonzi, tematori, obraznici, de la adevarate reclame la prezervative la campanii pentru perpetuarea speciei…astazi a fost ziua lor. Tineri, ucideti barza !
La multi ani, voua, pui de Homo Sapiens !

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...