Despre 8 al lui Marte

Ca si anul trecut si acum doi ani si acum trei si asa mai departe a venit acea perioada din an in care asa zisul ‘sex pufos’(expresia lui Hedgehog citita de pe un site) e celebrat in mod oficial. Pentru ca barbatii simt nevoia sa celebreze oficial facatoarea primordiala de ciorba si progenituri in mod organizat, o data pe an, in fiecare an, ei incearca sa o imbuneze cu ofrande florale si libatii sub auspiciile vanzatorilor de maruntisuri inutile.
Cum iti dai seama ca se apropie vreo sarbatoare comerciala adoptata de dragul civilizatiei aparente ? E simplu, prin prezenta nelipsitelor tarabe pline cu kitschuri lipite de copii asiatici exploatati, de la animalele textile umplute cu ghemotoace de vata la porcarelele din plastic colorat si sclipicios, ca doar trebuie sa aiba si omul de rand la indemana acces nelimitat la posibilitatea de a arunca banii mai mult sau mai putin munciti pentru imbunarea cunostintelor de sex feminin.
Dupa ce a aruncat intr-un colt inimioara pufoasa primita de V’day si a facut inventarul martisoarelor de pe 1 al lui Marte urmeaza ca ea, femeia sa astepte plina de nerabdare sa-si primeasca si buchetelul anual de tesut vegetal perisabil pentru ca cine poate stii daca pana la Craciun mai vede ceva. Daca a bifat toate cele 3 nimicuri inutile pe anul asta se poate declara multumita de viata ei si fericita, cuiva ii pasa suficient incat sa bage nepasator mana in buzunar si sa sacrifice niste maruntis si pentru ea. Ce daca in mod normal ea nu e decat creatura aia tencuita cu fard si stropita cu parfum al carui unic scop e completarea principiului opus care nu o respecta si nu o observa decat atunci cand lipseste.
E ziua ei, deci merita sa fie tratata corespunzator, merita o compensatie pentru palmele incasate (de la viata sau de la partener), pentru indiferenta societatii fata de existenta ei insignifianta, merita macar pentru 24 de ore ceva ‘mai bun’. Asa ca se imbraca si se dichiseste cu hainele alea bune, isi suna cateva colege intru suferinta, se duc la cofetarie sau la restaurant, barfesc…aaa, recapituleaza ultimele evenimente, ‘fata, tu te duci la seara aia speciala cu striperi de 8 martie ?’, ‘Nu fata, nu umblu io cu d’astea.’, apoi se intoarce acasa, la banalul ei trai de zi cu zi.
Sarbatorile de tipul V’day, martisor, 8 martie au ajuns sa nu mai fie decat reconfirmarea repetata a normalitatii. Atata timp cat iti primesti/oferi buchetelul/ghiocelul/inimioara/porcarioara inutila, stii ca viata ta se invarte inca pe o axa stabila, ca nu esti singur/a, ca inca mai exista persoane cu care poti interactiona, chiar daca doar la nivelul unei suprafete netede din plastic. Sunt o reconfirmare a prezentei tale in marele mecanism care face lumea sa ticaie corespunzator, ti se readuce aminte de rolul tau ca rotita zimtata in sistemul societatii.
Bafta la ticait in continuare ! Cat pentru cei nascuti sub semnul principiului feminin, pentru toate stradaniile lor de completare a celui masculin in scopul perpetuarii speciei umane, o zi buna, urari de bine, spor la normalitate si natalitate (ce daca planeta asta abia ne mai suporta ?), multumim ca ne suportati si ca nu ne-ati vanat cu furci si torte pana acum !

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...